Bochemit Estetik Finish

прозрачен финишен продукт, предназначен за нанасяне
върху повърхности за външна и вътрешна употреба

Безцветен: Mаслено-синтетичен импрегнант Бохемит Естетик – безцветен е предназначен за обработка на дървени повърхности за външна и вътрешна употреба, за промишлено производство и занаятчийски дейности. Предназначен за финишно покритие след Естетик и Естетик Винтидж.Продуктът може да бъде използван и като грунд преди полагането на всякакъв друг вид лак върху изделия. НЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ДИРЕКТНО НАНАСЯНЕ ВЪРХУ ДЪРВО В ЕКСТЕРИОР. Продуктът предпазва дървесината от проникване на вода. Не се люспи. Изглажда повърхността и повишава издържливостта на горния слой срещу механично въздействие. Подходящ е за мебели (плотове на маси, пейки, столове). Препоръва се, ако изделието ще бъде подложено на интезивно третиране с вода и почистващи препарати. Финишно то покритие е с полуматов ефект.

ЗАЩИТАВА И ПРЕДПАЗВА ДЪРВЕСИНАТА ОТ:

 Вода |  UV лъчи 

ЕСТЕТИК Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВСЯКАКВИ ДЪРВЕНИ ИЗДЕЛИЯ ИЗПОЛЗВАНИ В ЕКСТЕРИОР И ИНТЕРИОР

ВЕРАНДИ, САЙДИНГ

БАРБЕКЮТА

ОБШИВКИ, ЛАМПЕРИИ

Повърхностите трябва да са сухи, здрави и почистени от стари покрития, които биха възпрепятствали проникването и свързването на продукта със структурата на дървото. Препоръчително е дървото да е шлайфано. Смолистите петна да се почистят с подходящ препарат.

Нанася се върху повърхност, обработена с Естетик или Естетик Винтидж. След като постигнете желания цвят с 1-2 ръце Естетик или Естетик Винтидж, нанесете отгоре Бохемит Естетик – безцветен с четка или валяк на 1-2 ръце по следния начин: Първият слой се нанася, след което се изчаква 12-24 часа, до пълното изсъхване на повърхността. След 24 часа може да бъде нанесена втора ръка. Преди нанасянето на втората ръка, много леко прешлайфайте с финна шкурка / размер 400/. При шлайфане след всяка ръка се постига приятен сатенен ефект. Опреснява се лесно след 3-5 години само на една ръка, без необходимост от допълнителна подготовка на повърхността. Оптималната температура за обработка е от 10°до 25° C. Нанасяйте само при сухо време. Върху обработената с Бохемит Естетик – безцветен повърхност може по желание да бъде нанесен друг вид лак (например паркетен лак при употреба като подова настилка). Продуктът може да бъде нанесен по описания начин като грунд преди поставянето на друг вид лак и върху изделия, обработени само с импрегнантите от серията Бохемит.

Свойства на препарата за нанасяне:
Съдържание на сухо вещество мин. 45 %
Разход на една ръка мин. 83 г/м2
Покривност 6 – 12м2/1 кг
Брой нанасяния 1-2
Специфично тегло 0,92 г/см3
Съхнене:
За манипулация 6 ч.
За повторно нанасяне 12 – 24 ч.
Пълно изсъхване 24 ч.